khademet_elmaseh المدير العام 2
عدد المساهمات : 189 نقاط : 2147483647 السٌّمعَة : 1 تاريخ التسجيل : 04/03/2010
| موضوع: حلويات صيامى الأربعاء مارس 10, 2010 10:24 am | |
| بسكويت بالشيكولاتة صيامي المقادير:
1علبة بسكوت سادة ويكون مستطيل صيامى والاحسن فيرى علبة كاكاو وكوب سكر ونشا ماء فانيليا شيكولاتة خام صيامى
الطريقة: الاول نجهز المهلبية نحط الكاكاو والسكر والمياه على نار هادية ندوب النشا مع شوية مياه من الحنافية وعند غليان الكاكاو نحط علية النشا ونقلب كويس هتلاقية بقت سميكة نحط الفانيليا وبعد كدة نشيلة من على النار ونسيح الشيكلاتة ونكون مجهزين صنية تقديم مستطيلة نرص بسكوت ونحط عليها مهلبية ونرجع نحط صف بسكوت فوق بعضة ومهلبية لحد ما كمية البسكوت تخلص وبعد كدة نحط الشيكولاتة عليها ولازم تبات فى التلاجة يوم وبعد كدة تتاكل
وبالهنا والشفا
وتانى حاجة : كيك شيكولاتة صيامي
المقادير : 1- الكيك ½ 1 كوب دقيق 3 ملعقة كبيرة كاكاو (أختياري) 1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصودا ملح 1 كوب سكر ½ كوب زيت خضار 1 كوب ماء بارد 2 ملعقة صغيرة ڨانيليا 2 ملعقة صغيرة حبهان مطحون 2- للتزيين مربى (أي نوع) فراولة أو كريز طازج سكر بودرة شربات (قطر) أو ماء أو حليب فول الصويا أو عسل نحل
الطريقة : - تٌخلط كل المكونات في وعاء عميق و يتم خفقها بالمضرب السلك الكهربائي حتى تتجانس كل المكونات و تتداخل. - يُصب من خليط الكيك في قوالب صغيرة مدهونة بقليل من الدهن و مرشوشة بالدقيق لمنع التصاق الكيك . - تُخبز في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 15-20 دقيقة . - تُخلط المربى بالفاكهة الطازجة و تُحشى بها الكيك بعد تقطيعها نصفين. - يُخفق سكر البودرة مع القطر حتى نحصل على سائل غليظ و يُصب على سطح الكيك و يُزين بالفاكهة الطازجة .
تالت حاجة : بسبوسة صيامي
المقادير : 3 كوب دقيق سميد 1 ونص كوب سكر 2 معلقه صغيره بيكنج بورد 4معلقه كبيره زيت 1 ونص كوب عصير برتقال
الطريقة :
نضع دقيق السميد على السكر على البيكنج بودر ونضيف الزيت ثم عصير برتقال ونضربهم جيدا وندهن الصينه زيت وتكون الصينيه متوسطه ونضع الخليط ونحطها فى الفرن درجه حرارته متوسطه الشراب :
2 كوب سكر 1كوب ماء 1 معلقه كبيره عصير ليمون -تُسقى البسبوسة بالشراب وهي ساخنة، وتعاد إلى الفرن لمدة 5 دقائق. - تترك لتبرد طبعا منقول
__________________ اذكرووووووووووووووونا فى صلوااااااااتكم | |
|