منتدى اسرة الانجيل المعاش بالفيوم
سلام ونعمة ††† عزيزى او عزيزتى بمنتدى اسرة الانجيل المعاش بالفيوم , يشرفنا ان تنضم الينا وتقوم بالتسجيل فى المنتدى , من فضلك قم بالضغط على تسجيل وزيدنا بركة بتسجيلك ........
منتدى اسرة الانجيل المعاش بالفيوم
سلام ونعمة ††† عزيزى او عزيزتى بمنتدى اسرة الانجيل المعاش بالفيوم , يشرفنا ان تنضم الينا وتقوم بالتسجيل فى المنتدى , من فضلك قم بالضغط على تسجيل وزيدنا بركة بتسجيلك ........
منتدى اسرة الانجيل المعاش بالفيوم
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى اسرة الانجيل المعاش بالفيوم
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخولطلب الاشرافالانضمام الى جروبنا على الفيس بوكللدخول الى صفحة الدردشة

 

 حلويات صيامى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
khademet_elmaseh
المدير العام 2
المدير العام 2
khademet_elmaseh


عدد المساهمات : 189
نقاط : 2147483647
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 04/03/2010

حلويات صيامى Empty
مُساهمةموضوع: حلويات صيامى   حلويات صيامى Emptyالأربعاء مارس 10, 2010 10:24 am

بسكويت
بالشيكولاتة صيامي

المقادير:

1علبة بسكوت سادة ويكون مستطيل
صيامى والاحسن فيرى علبة كاكاو وكوب سكر ونشا ماء فانيليا شيكولاتة خام
صيامى



الطريقة:
الاول نجهز المهلبية نحط الكاكاو والسكر والمياه على نار هادية ندوب النشا
مع شوية مياه من الحنافية وعند غليان الكاكاو نحط علية النشا ونقلب كويس
هتلاقية بقت سميكة نحط الفانيليا وبعد كدة نشيلة من على النار ونسيح
الشيكلاتة ونكون مجهزين صنية تقديم مستطيلة نرص بسكوت ونحط عليها مهلبية
ونرجع نحط صف بسكوت فوق بعضة ومهلبية لحد ما كمية البسكوت تخلص وبعد كدة
نحط الشيكولاتة عليها ولازم تبات فى التلاجة يوم وبعد كدة تتاكل



وبالهنا والشفا


وتانى حاجة : كيك شيكولاتة صيامي


المقادير :
1- الكيك
½ 1 كوب دقيق
3 ملعقة كبيرة كاكاو (أختياري)
1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصودا
ملح
1 كوب سكر
½ كوب زيت خضار
1 كوب ماء بارد
2 ملعقة صغيرة ڨانيليا
2 ملعقة صغيرة حبهان مطحون
2- للتزيين
مربى (أي نوع)
فراولة أو كريز طازج
سكر بودرة
شربات (قطر) أو ماء أو حليب فول الصويا أو عسل نحل



الطريقة :
- تٌخلط كل المكونات في وعاء عميق و يتم خفقها
بالمضرب السلك الكهربائي حتى تتجانس كل المكونات و تتداخل.

- يُصب من خليط الكيك في قوالب صغيرة مدهونة بقليل
من الدهن و مرشوشة بالدقيق لمنع التصاق الكيك .

- تُخبز في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 15-20
دقيقة .

- تُخلط المربى بالفاكهة الطازجة و تُحشى بها الكيك
بعد تقطيعها نصفين.

- يُخفق سكر البودرة مع القطر حتى نحصل على سائل
غليظ و يُصب على سطح الكيك و يُزين بالفاكهة الطازجة .


تالت حاجة : بسبوسة صيامي



المقادير :
3 كوب دقيق سميد
1 ونص كوب سكر
2 معلقه صغيره بيكنج بورد
4معلقه كبيره زيت
1 ونص كوب عصير برتقال



الطريقة :


نضع دقيق
السميد على السكر على البيكنج بودر ونضيف الزيت ثم عصير برتقال ونضربهم
جيدا

وندهن الصينه زيت وتكون الصينيه متوسطه ونضع
الخليط ونحطها فى الفرن درجه حرارته متوسطه
الشراب :


2 كوب سكر

1كوب ماء
1 معلقه كبيره عصير ليمون
-تُسقى البسبوسة بالشراب وهي ساخنة، وتعاد إلى
الفرن لمدة 5 دقائق.

- تترك لتبرد

طبعا منقول












__________________
حلويات صيامى 333r
حلويات صيامى Eagl15an

اذكرووووووووووووووونا فى صلوااااااااتكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
حلويات صيامى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كباب حلة صيامى
» جلاش بالخضار صيامى
» مكرونة بشاميل صيامى
» سمبوسك خضار صيامى

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى اسرة الانجيل المعاش بالفيوم :: قسم المطبخ-
انتقل الى: